Tips bij het oprichten van een sieradenwinkel

Het kan ontzettend leuk zijn om je eigen sieraden te maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie armband, een ketting met een leuke bedel, enzovoorts. Bij het opstarten van een sieradenwinkel zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Zo is het niet alleen belangrijk om je assortiment uit te blijven breiden. Ook marketingcampagnes mogen niet ontbreken! Je wilt immers zoveel mogelijk potentiële klanten naar je webwinkel met sieraden trekken. In dit artikel geven we tips, die helpen bij het vergroten van je naamsbekendheid.

Een vlaggenmast voor de deur plaatsen

Marketing komt in verschillende vormen voor, maar wordt vaak opgedeeld in online en offline marketing. Bij offline marketing kun je denken aan een advertentie in de plaatselijke krant, een banner langs het voetbalveld of bij de tennisclub, enzovoorts. Ook kan het interessant zijn om een grote vlaggenmast voor de deur van je woning of bedrijfspand te plaatsen. Een aantrekkelijke vlag aan de vlaggenmast maakt dat voorbijgangers thuis nog eens naar je webwinkel zullen kijken! Hier vind je een handige website, waarop je verschillende soorten vlaggenmasten kunt bestellen.

Online marketingcampagnes voor je webwinkel

Zoals reeds beschreven werd, bestaat een marketingstrategie vaak uit online en offline marketingcampagnes. Bij een online marketingcampagnes kun je bijvoorbeeld denken aan het gebruik van sociale media. Zeker bij sieraden is het gebruik van Facebook of Instagram interessant. Dergelijke sociale media maken het mogelijk om in een keer een groot bereik te behalen, waarmee de naamsbekendheid van je webwinkel groeit.

Tip: maak ook gebruik van een blog op je website! In deze blog kun je bijvoorbeeld schrijven over leuke kledingcombinaties voor bij de verschillende sieraden. Of wat te denken van een artikel over de manier waarop je de sieraden maakt? Deze blogs zorgen dat bezoekers nog eens terugkeren en dat je vindbaarheid in zoekmachines verbeterd wordt.