Tips voor het vinden van de perfecte schoenen

Het is niet zo eenvoudig als veel mensen denken; schoenen kopen. Helemaal niet als je op zoek bent naar de ‘perfecte’ schoen! Als je een winkel binnenloopt, moet je een duidelijk idee hebben van wat je zoekt, en ook nog eens genoeg wilskracht hebben om te voorkomen dat je schoenen koopt die er alleen maar ‘mooi’ uitzien. Wat zijn nou dingen waar je op kunt letten, zodat je die perfecte schoen kunt vinden?

Zorg ervoor dat het teengedeelte en de hiel hun vorm behouden
Wanneer je in deze delen van het schoeisel knijpt en weer loslaat, mogen er geen blijvende vervormingen achterblijven. Als dat wel het geval is, is de kwaliteit van de schoen niet de kwaliteit waar jij naar op zoek bent. Je wilt bijvoorbeeld niet door je hak gaan en daardoor niet meer goed kunnen lopen!

Kies de maat van je nieuwe schoenen op basis van de maat van je grotere voet
Geloof het of niet, maar veel mensen hebben een voet die iets groter is dan de andere. Daarom is het belangrijk verschillende paren van verschillende maten te passen en je zinnen zetten op de schoenen waarbij beide voeten comfortabel aanvoelen.

Controleer de stabiliteit
Stabiliteit zou eigenlijk een van jouw verplichte vereisten moeten zijn bij het uitkiezen van nieuwe schoenen. Als je schoenen met hoge hakken probeert, probeer dan een beetje druk uit te oefenen op de middenvoet. In sommige gevallen schuift dan de hiel iets naar achteren. Dit is een duidelijk teken dat deze schoenen niet de moeite waard zijn om te kopen (tenzij je bereid bent om de nadelen onder ogen te zien, zoals een wiebelig looppatroon en constant evenwichtsverlies).

Hoe flexibel is de zool?
Neem een schoen in één hand en probeer het teengedeelte met je andere hand te buigen. Een onvoldoende flexibele zool zorgt ervoor dat de voetgewrichten niet normaal kunnen bewegen. Dit kan leiden tot loopstoornissen en/of snelle vermoeidheid. Een perfecte schoen zou hier nooit voor zorgen!

Koop geen schoenen die je eigenlijk niet past
Er zijn mensen die een schoen zo mooi vinden en ‘m gewoon kopen, terwijl ze de schoen eigenlijk net niet passen. Doe dit alsjeblieft niet! Dit kan leiden tot problemen met de bloedcirculatie en spierfuncties in je voeten. Bovendien verliezen dergelijke schoenen snel hun ‘mooie’ uiterlijk. Laat je daarom altijd goed adviseren door een schoenenwinkel uit Den Hoorn.

Ga laat in de middag kijken voor nieuwe schoenen
Tegen het einde van de dag worden onze voeten een klein beetje opgezwollen. Dit betekent dat een paar schoenen die je ‘s ochtends perfect past, misschien in de avond niet meer perfect past. Het is beter om dit probleem te voorkomen door laat in de middag te gaan shoppen.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *